Reiskriebels

Don't dream your life, but live your dream!

TIA: This is Africa

26, 27 en 28 Augustus, Port Alfred

Regen. Ik was nog steeds wat ziekig maar moest toch echt bezig voor school anders zou ik niks meer kunnen printen. Ik zocht een plekje in de bibliotheek en begon hier vol goede moed te werken. Evelien kwam me na een tijdje vergezellen en het schoot al lekker op. Samen met Ida ging ik lunchen en hierna gingen Evelien, Marjan en Ida naar het zwembad om de duikles te volgen. Ik wou eerst thuis aan het werk, maar dit werkte toch minder goed dan de bibliotheek, dus toch maar weer terug door de regen. De printer printte al mijn bestanden uit, tussendoor zat er nog wat papier vast, maar dankzij de behulpzame vrouw van de bibliotheek kon ik al snel weer verder gaan. Hierna had ik even tijd om een film te kijken en bij te praten met de buurtjes. ’s avonds bakten we samen met Ida, Marjan, Evelien en Jitske pannenkoeken en deze waren erg goed gelukt. Hierna praatten we nog wat en toen was het tijd voor een film. Marjolein kwam ook gezellig meekijken. De film was niet zo bijzonder en al best snel afgelopen. Wat gingen we nu doen? We wilden best op stap, maar ik was nog niet helemaal beter en zondag zouden we gaan duiken. Dan maar even een drankje doen bij Links. Hier hebben ze een erg leuke bovenverdieping met een bar en de keuken was al dicht, maar de chocoladetaart die ik gisteren tijdens het etentje had gemist, was nu nog beschikbaar :D We speelden Skipboo en het was erg gezellig.

Op zaterdag was het 30 graden, terwijl de andere meiden naar het strand gingen, moesten wij de auto ophalen, boodschappen doen en ik wou graag mijn geprinte papieren lamineren. Nadat we dit allemaal geregeld hadden was de ochtend al zo’n beetje weer voorbij. We reden langs de duikschool want ik moest nog even mijn duikoutfit passen. Terwijl ik me in de wetsuit worstelde ging de telefoon en hoorde ik dat de duik in Port Elizabeth van morgen niet door ging. Terwijl ik ook nog een toetsje moest maken en er ontzettend veel klanten in de winkel kwamen, werd er iets anders geregeld. Ik kon mee met de duik in de rivier in Port Alfred en de andere meiden moesten maar een andere keer. Nou dit leek me niet de bedoeling dus zouden we met z’n allen een andere keer gaan. Balen.. Nu hadden we de auto voor niks en weer een weekend thuis. Veel tijd om hier over na te denken hadden we niet, want ’s middags hadden we een high tea van de Port Alfred Primary School. We hadden geen verwachtingen, maar al zouden we verwachtingen hebben gehad, dit overtrof alles. We belandden in een volledig aangeklede zaal met beklede stoelen en tafels in allerlei kleuren. Er stonden goodiebags op de tafels en de taarten stonden al klaar. De thee was veelte sterk, maar de verschillende taarten, hartige en zoete hapjes waren erg lekker. Toch is een high tea hier niet gezellig kletsen en eten, er was een volledig vullend programma gemaakt inclusief muziek, gedichten en gekke Afrikaanse humor. Het was erg leuk om is mee gemaakt te hebben. ’s avonds bleef ik lekker thuis en keek ik een serie.

Op zondag was het 36 graden en kwam de warmte je om acht uur ’s ochtends al tegemoet. Na het ontbijt pakten we daarom snel onze spullen om verkoeling te zoeken bij Kiddies beach. En kiddies waren er, haha. Ontzettend leuk al die kinderen die zoveel plezier hadden met ons. Judy vond mijn huid en haar zo mooi en nadat ze de namen in het zand hadden geschreven gingen we hinkelen. Elkaar nat spetteren bleek toch wel het leukste te zijn. Na een aantal uurtjes in het water gezeten te hebben, gingen we bij Guido’s iets eten. En na een lekkere kip salade konden we er tegen aan. Samen met Michelle, Marjan, Evelien en Marjolein planden we ons weekendje weg naar Port Elizabeth en Jeffreysbay en hopelijk gaat dit allemaal wel zoals gepland en hebben we er mooi weer bij. Maar je weet het maar nooit want TIA: This Is Africa 14172014_1086489804763378_929636224_n14169565_1086490434763315_189176448_n

• 28 augustus 2016


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *