Reiskriebels

Don't dream your life, but live your dream!

Bootrace festival & Bathurst

9, 10 en 11 september, Port Alfred, Bootrace festival & Bathurst

Vrijdag 10 september had ik helemaal geen zin. Na het ontbijt kroop ik weer in bed met een serie van Netflix. Rond de middag kreeg ik ook nog een mailtje van de docent in Nederland die mijn werk moest beoordelen met feedback en punten die ik moest aanpassen. Bah. Na de lunch probeerde ik hier aan te werken in de bibliotheek, maar mijn concentratie was ver te zoeken. Mijn humeur werd met het uur erger en nadat we ’s avonds pizza hadden besteld en hadden gegeten bij Marjan, Marjolein en Evelien besloot ik thuis verder te gaan. De andere meiden gingen naar de bootraces, maar daar stond mijn hoofd helemaal niet na. Gelukkig was ik rond negen uur klaar en kon ik toen nog even een serie kijken.

Zaterdag 11 september had ik nog steeds niet zoveel zin, maarja ik kon niet eeuwig in bed blijven liggen. We kwamen te vroeg voor het ontbijt en hierna ging Ida weer in bed want die was brak en kon ik lekker Expeditie Robinson kijken. We liepen rond een uur richting het MyPond Hotel want hier gingen we lekker lunchen met uitzicht op de bootraces?! Na twee roeiboten en een motorbootje was er niks meer te zien, misschien door het vieze weer? Na de lunch gingen we boodschappen doen en besteedde ik bijna 20 euro aan gebak en servetjes, maar dan heb je ook wat. 2 kleine taartjes voor de Daycare voor het vieren van de verjaardag van het meisje waarvan ik de naam vergeten ben en 60 gekleurde en chocolade cupcakes voor mijn laatste stagedag. Aan het eind van de middag sliep ik nog eventjes en rond negen uur was het tijd om te gaan feesten. Onze gekleurde overall ging aan en we werden naar het festival gebracht met de taxi want het regende kei hard. De muziek was goed, de redbull vodka was niet te drinken – dus ging ik maar snel over op alleen redbull, en het gezelschap was leuk. Ik had een heerlijke avond waarbij ik Marjan goed in het oog hield met haar nieuwe vlam. Terwijl Ida, Marjolein en Evelien zich alle kanten op lieten beuken voor bij het podium had ik alle ruimte om te dansen, heerlijk! Rond half drie waren we thuis en na nog even een gezellig praatje gemaakt te hebben met Marloes gingen we rond half vier slapen.

Zondag werd ik zoals gebruikelijk om kwart voor zeven wakker, ik denk niet dat ik ooit nog kan uitslapen. Rond negen uur besloot ik uit bed te gaan en voelde ik me eigenlijk prima. Zouden de anderen zich ook goed voelen? Want dan zouden we nog een dagje weg kunnen! Ja hoor ze voelden zich goed, en toen ging het snel. Ida werd wakker en douchte zich in 2 minuten?!?! daarna snel ontbijten en voordat we het wisten was de taxi er ook al. Eerst gingen we naar de klein winkeltjes in Bathurst, daar kocht ik ook weer een armbandje. We kletsten met de verkopers en kwamen erachter dat Bathurst best wel toeristisch is door de oudste kroeg van het land, de oudste school van het land, de Bit Pineaple en de oude kerken met de oude graven. Dit moesten we dus allemaal even bezichtigen. De kerk zat op slot en was verder ook niet zo bijzonder, de graven waren inderdaad erg oud, maar lagen verspreid over het kerkhof tussen alle nieuwere graven. De school kenden we al want Evelien loopt daar stage. We lunchten in de oudste kroeg en na een half uur hadden we allemaal ons drinken en na nog een uur hadden we ons eten ook. Gelukkig was het mooi weer en konden we kaart spelletjes spelen. We kletsten nog wat over gister avond en het was onwijs gezellig. Hierna liepen we met z’n allen (Marjan, Marjolein, Michelle, Ida en Evelien) naar de Big Pineaple, helaas was deze dicht. Dan maar de taxi bellen en na een half uurtje was deze er. Lekker naar huis en nog even uitrusten voordat mijn laatste stageweek/schoolweek begint.

14302451_1098256510253374_794996530_n14315985_1098258176919874_809128967_o 14331633_1098257913586567_2084050908_n 14339308_1098257000253325_1087441057_o

bathurst

• 11 september 2016


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *