Reiskriebels

Don't dream your life, but live your dream!

6

Geluksmomentjes in de regen

Vrijdag 29 september

Na een uitgebreid ontbijtje in mijn hostel zag ik Andy en Funda bij de pier. Zigzaggend tussen alle verhuurders en verkopers door vonden we de goedkoopste ferry en gingen opweg naar Cozumel. Op de boot vonden we een verkoper van Blue Way die ons een mooie prijs gaf voor het huren van een auto. Op het kantoor op Cozumel blufte Andy de prijs nog wat om laag en daarna waren we klaar om te vertrekken. We genoten van de zon, het windje en de mooie kleuren van de zee. Na een half uurtje rijden parkeerden we de auto en vonden een mooi strandje. We gingen een voor een de zee in, het koraal ontwijkend en met mijn meegebrachte snorkelset kwam ik er al snel achter dat er erg veel koraal en visjes waren. Onwijs mooi om te zien, maar best eng omdat het water niet zo diep was en ik niks wou aanraken. Bij een restaurantje bestelden we wat te drinken en konden daardoor een snorkelset lenen. Erg leuk om te doen! Hierna reden we verder opzoek naar een betaalbaar plekje om te lunchen. We vonden een huisje waar we in de woonkamer mochten eten. Een soort kipdrapje met taco’s en een bonenprutje. Erg lekker. Ondertussen kwam er een kindje binnen en begonnen we een gesprekje.  De vrouw die gekookt had bleek de oma te zijn en de man vertelde ons meer over Cozumel. Hierna reden we verder over een best wel smalle weg. Ernaast lag een autoweg. Toen werden we aangehouden door de politie. De smalle weg was alleen voor scooters en motoren, ahaa daarom was de weg zo smal. We konden het rijbewijs van Andy de volgende dag bij het politiekantoor ophalen zodra we de boete hadden betaald. Gelukkig konden Funda en ik erg zielig kijken en nadat ik zelfs mijn koekjes had geofferd mochten we gaan, maar wel over de bredere weg. We vonden een zandstrand met rietenparasollen en besloten hier lekker te genieten van het uitzicht. Hierna bezochten we nog een bar met allerlei dieren, kijken kijken niet kopen en hierna brachten we de auto terug. Dat was nog een heel gepuzzel met al die eenrichtingswegen op Cozumel. Om acht uur namen we de boot terug en na een pizza gingen we lekker slapen.

Zaterdag 30 september

Nadat  mijn rust ruw  verstoord werd door 2 Israeliers besloot ik op te staan. Ik liep naar het apartement van Andy en Funda en samen gingen we naar het strand. Lekker kletsen, zwemmen, lezen en niet te veel doen. Het was erg warm, dus dat kwam goed uit. Rond de lunch liet ik Funda en Andy alleen en zocht een plekje om te eten. Genoeg streetfood ook hier in Playa dus dat was niet zo moeilijk. ’s middags bleef ik lekker in het hostel en speelde ik kaartspelletjes met een aantal mensen uit Israel. Toen was het tijd voor het 5 jarige bestaan van het hostel. 1 groot feest. De regen verpeste het voor heel even, totdat iedereen gewoon verder feestte in de regen.

Zondag 1 oktober

Uitslapen zat er niet in, dus om negen uur stond ik naast mijn bed klaar voor het ontbijt.  Ik had afgesproken met een aantal mensen om naar Tulum te gaan. Helaas sliepen deze mensen wel gewoon uit en besloot ik om 11 uur zelf maar te vertrekken, in de stromende regen. Met een collectivo was ik binnen een uur in Tulum, hier had ik een nachtje geboekt in mama’s home. Tulum is niet zo groot maar wel erg leuk. Genoeg winkels en plekken om te eten, maar wel dicht bij elkaar. ’s avonds ging ik met 4 mensen uit het hostel drankjes doen in een gezellige bar, het regende nog steeds, hier at ik daarom ook maar iets, ook al waren de prijzen best hoog. Hierna ging ik naar het hostel en lekker optijd naar bed.

Maandag 2 oktober

Om kwart over zeven ging de wekker. Het ontbijt, een broodje met tomaat, advocado en ei, stond om acht uur voor mijn neus en om tien over acht vertrok ik naar metzli school. Hier was ik iets te laat maar ik werd erg hartelijk ontvangen. Na een soort sollicitatiegesprek werden we verdeeld in niveaugroepjes en begon onze les. We begonnen bij de basis. Het was erg intensief maar wel erg leuk. Samen met Samira en Mikel zit ik in een groepje en elke dag krijgen we 2 uren les in vocabulaire en grammatica en daarna 1 uur les in spreken en luisteren. Om 12 uur waren we klaar en liep ik door de stromende regen terug naar het hostel. ’s middags kletste ik met allerlei mensen in het hostel en deed ik mijn huiswerk. Om half 5 was het tijd voor de kunstles op de school en wederom kwam ik doorweekt aan. We kregen een verhaal over de Maya’s en Azteken te horen. Zij hadden geen maand met 30 dagen maar werkten met Ventere, een soort maanden bestaande uit 20 dagen. Ieder nummer had een eigen symbool waarvan een paar ook dieren waren. De rat was een slecht dier geloofden de Maya’s en Azteken want deze leefden onder een plant waar alcohol in zat. Als je op de dag van de rat geboren was bracht dat ongeluk. In eerste instantie wou ik een jaguar maken, leeuwen kenden ze hier niet, maar omdat ik niet erg kunstzinnig ben, werd het een slang. ’s avonds haalde ik een hamburger bij een erg leuk streetfood tentje. Na een koude douche ging ik lekker op tijd naar bed.

Dinsdag 3 oktober

Het was koud geweest door de airco, daarom kon ik mooi mijn sweater aandoen en had ik deze toch niet voor niets meegenomen. Na een heerlijk ontbijt, pannekoeken met fruit en chocoladesaus, liep ik in de ZON!!!!! naar de school. Hier kregen we leuke lessen met dobbelstenen en plaatjes, we gingen naar de tuin om te oefenen met plaatsbepalingen. ’s middags haaste ik mij terug naar het hostel want ik zou samen met een jongen uit Israel naar de ruines, al ging ik liever naar een cenote. Het leek alsof deze jongen mijn gedachte kon lezen en binnen 20 minuten zaten we in een collectivo opweg naar een cenote. We kwamen twee meiden tegen die zeiden dat de cenote tegenviel en besloten om naar dos ojoros te gaan, deze raadde de Padi school aan. De entree was erg duur en de wandeling was ook erg lang, toen ging het ook nog regenen, maar ik vond de cenote erg mooi. We snorkelden wat, al was er niet veel te zien. Toen we terug gingen, wilden we eigenlijk niet lopen. Ik zag een auto vertrekken en besloot gewoon maar te vragen of we mee mochten. 2 brazilianen keken ons lachend aan en natuurlijk mochten we mee. De weg was erg hobbelig, maar dit was toch echt wel een geluksmomentje. Hierna reed de collectivo ons zomaar voorbij en kwam er spontaan een taxichauffeur vragen of we voor een zeer goede prijs mee wilden. Hierna snelde ik naar de school voor de spelletjesavond en won ik 2 keer met bingo. Op de terugweg kwam ik een soort bakkertje tegen, met deze zeer sympatieke man had ik mijn eerste echte spaanse gesprekje. Hij gaf mij een goede prijs voor de broodjes en een lach op mijn gezicht, ondanks de regen.

Ik heb net mijn spaanse huiswerk gemaakt en mijn foto’s veilig gesteld en zometeen gaan we barbecuen in het hostel. 2 Duitse meiden hebben vlees voor mij meegenomen, want mijn voeten zijn echt moe van al het lopen, wederom een geluksmomentje.

Opa alvast gefeliciteerd met je verjaardag!

Wat was jullie geluksmomentje vandaag?

• 4 oktober 2017


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Roelie Timmer 11 oktober 2017 - 2:42 pm Reply

  Hallo Marleen
  Zonet je verhalen allemaal gelezen. J|e hebt al heel wat beleeft lees ik wel en druk met de spaanse lessen aan het leren. Ga vanavond weer na de gym. Het gaat prima hoor Zal eens
  vragen naar de anderen wie er ook je berichtjes al gelezen hebben.
  Veel plezier en tot ziens

 2. Geert en Hilly 9 oktober 2017 - 10:43 am Reply

  Hi Marleen,
  Na wat probleempjes met onze iPad, inmiddels opgelost, heb ik je verhalen kunnen lezen. Heel bijzonder, dat je zoveel mensen om je heen hebt had ik niet verwacht. Maar goed om te lezen. Regent het in Mexico altijd in deze periode? Hier gaat alles naar wens.
  Groetjes, Hilly.

  • Marleen 10 oktober 2017 - 4:36 am Reply

   Hallo Geert en Hilly,

   Fijn dat de problemen zijn opgelost! Uhm volgens mij is het hier nu regen en orkaanseizoen. Afgelopen vrijdag/zaterdag kwam de tropische storm nate op ons af, maar die heeft ons gelukkig gemist en de afgelopen dagen hebben we eigenlijk heerlijk weer gehad! Dus ja je weet het nooit met het weer. Groetjes!

 3. Marchje Heebels 5 oktober 2017 - 10:44 am Reply

  Dag Marleen,

  Wat is het leuk om je verhalen te lezen. Jij geniet volop en komt veel mede backpackers tegen op jou reis. Pilates gaat goed onder begeleiding van Marja en soms ook zonder begeleiding. Wij bewegen in ieders geval😊

  Veel plezier en ik blijf je verhalen lezen!

  Groetjes Marchje Heebels

  • Marleen 9 oktober 2017 - 12:10 am Reply

   Hallo Marchje,

   Leuk dat je mij volgt!
   Fijn dat de pilateslessen gewoon doorgaan! Yoga is hier erg populair en misschien ga ik dat ook nog wel een keer proberen, nieuwe ervaringen opdoen is altijd goed. Groetjes aan de dames!

 4. PAP EN MAM 4 oktober 2017 - 10:00 am Reply

  Je berichtjes, je verhaaltjes en zien dat je gelukkig bent. Dat zijn mijn geluksmomentjes voor deze dag 4 oktober, en dan is de dag nog maar net begonnen. Liefs mam en pap

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *