Reiskriebels

Don't dream your life, but live your dream!

Reisverhalen

Reiskriebels kun je niet altijd negeren, altijd maar reizen is ook geen optie. Reisverhalen kunnen helpen tegen reiskriebels, soms lastig te vinden maar als je dan een goed boek gevonden hebt, kan je dag niet meer stuk. In je hoofd kun je eindelijk even weer op reis. Meestal is dit van korte duur omdat je het boek in één ruk wilt en kunt uitlezen, ook al probeer je een hoofdstuk per dag.

Zo ging het ook met het boek van Ben Rutte Dat nemen ze je nooit meer af. Op eigen houtje rond de wereld. Ik ben geen zeiler, ik kan überhaupt geen bootje varen, maar toch trok dit boek me meteen aan. De wereldkaart met de uitgestippelde route, de persoonlijke inkijk in een leven van een wereldzeiler en de verschillende landen en culturen die mooi omschreven werden, zorgden ervoor dat ik, met moeite, dit boek pas na een week uit had. Dit had ook makkelijk in een dag gekund, maar ik wou langer genieten van dit prachtige boek.

Dat nemen ze je nooit meer af is geschreven vanuit het perspectief van Ben Rutte. Samen met zijn vrouw, ze zijn net getrouwd voordat ze aan boord stapten, reizen ze in drie jaar de wereld over. Via het Panamakanaal naar de Pacifics, Zuid Afrika en dan weer terug naar Europa. Ze ontmoeten zowel andere zeilers als lokale mensen, komen op plekken waar een gewone reiziger nog nooit van gehoord heeft en genieten van de lokale lekkernijen. Ik ben geen visser maar ik krijg spontaan trek in een zelf gevangen tonijn en daarnaast moet het magisch zijn om onderdeel te zijn van het leven in de oceaan. Een echte aanrader dus!

boekenDat nemen ze je nooit meer afreisverhaal

• 18 juli 2016


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *