Reiskriebels

Don't dream your life, but live your dream!

Waarom ik een maricona kocht…

In Merida verbleef ik in het Nomades hostel, het leukste hostel waar ik tot nu toe heb overnacht in Mexico. Dit hostel bood zowel yoga, salsa als kooklessen aan. Tijdens deze kooklessen maakten we elke keer gebruik van een maricona, een tortillamaker. Thuis eten we alleen aardappelen en koken uit een doosje of zakje wordt meestal niet gewaardeerd. Vandaar de keuze om een aluminium maricona te kopen, zodat er thuis traditionele Mexicaanse gerechten kunnen worden gekookt. Een aantal Mexicaanse recepten wil ik graag met jullie delen, daarom kun je hieronder het recept voor Nopales en Empanadas vinden.

Benodigdheden:

2 tomaten, 2 cactusbladeren, 1 blik bruine bonen, 1 ui, 1 groene peper, frisse kaas (mozarella) 400 gram maismeel, 200 ml water, maricona, frituurpan of een pan met olie.

Gebruik de buitenkant van de tomaat voor de salade en de binnenkant van de tomaat voor de salsa/saus.

Snij de buitenkant van de tomaat, de ui, de groene peper en de cactusbladeren in reepjes.

Strooi zout over de cactusbladeren en mix dit met je handen, er zal slijm uit de cactusbladeren komen en dit kun je later wegspoelen met water.

Mix 3/4 van de ui en 1/2 van de groene peper met de overige gesneden groente door elkaar en bak dit even aan in een koekenpan.

Mix de tomatenharten met de overgebleven ui en groene peper en mix dit met de staafmixer tot een saus. Voeg water toe en laat dit koken, zodra de saus rood kleurt is de salsa/saus klaar.

Mix het maismeel met het water en maak er kleine balletjes van. Doe de balletjes tussen twee stukjes plastic in de maricona en maak de tortilla’s. Mocht je geen maricona hebben, dan kun je ook een deegroller gebruiken of iets waarmee je de balletjes plet. Leg bonen en stukjes kaas in het midden van de tortilla en vouw deze dubbel. Druk de randjes aan met je vingers of een vork en frituur deze.

Eet de salade samen met de empanadas en dip de empanadas in de salsa. Eetsmakelijk

• 22 oktober 2017


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *